ViharÉrő Frpg

Középkorban játszódó. Egyedi fejlesztésű fantasy frpg.
 
HomeHome  Gy.I.K.Gy.I.K.  KeresésKeresés  TaglistaTaglista  CsoportokCsoportok  RegisztrációRegisztráció  BelépésBelépés  

Share | 
 

 Uvitó népe (alakváltók):

Go down 
SzerzőÜzenet
Madam Nerma
Admin
Madam Nerma

Hozzászólások száma : 48
Join date : 2010. Dec. 26.

TémanyitásTárgy: Uvitó népe (alakváltók):   Kedd Dec. 28, 2010 1:47 am

Kezdet:

A tudat határain túl létezik egy sziget. Uvító szigete. Apró kis hely még apróbb tavacskával a közepén. Fák veszik körül. A tavacska közepén egy szikla pihen, amin egy gyönyörű istennő ül.

- Hát legyen testetek bánatos lelkek. Férfiak lesztek érzők és létezők hús vér emberek. *mondja Uvító istennő a tavacskájában keringő lelkek közé nyúlva.*
Kiemel egyet és megformázza. Délceggé, gyönyörűvé szinte már csodálatossá. Csókkal lehel bele testébe igazi életet. Lassú apró mozgásokkal tudatra ébred az eddig élettelen test és a lelke a helyére ér. Ki nyílik a szeme.
- Hol…?
- Kaptok tőlem valamit. *mondja kuncogva.*
- Mi…?
- Lehetőséget… Ami azelőtti életetekből hiányzott. * mondja és egy mozdulattal lábra állítja a férfit. *
Megfogja karját és átsétál vele a vízen hogy az erdős partra érjen. Kedves mosollyal néz, a férfire aztán visszasétál.
- Megfelelő lesz… *mondja elmosolyodva.*
A kő, amin áll megremeg, aztán felemelkedik. Óriási szél támad. A hosszú hófehér haját csak úgy csavargatja a szél. A következő pillanatban már a víz is morajlásnak indul. Uvító szeme elszürkül, száján apró mondatfoszlányok jönnek ki, de érthetetlen nyelven szól. Az istenek nyelvén. Föl emeli az ég felé karját.
Dördül az ég és süvít a szél. Óriási hullámok közepette kiemelkednek a tóból a lelkek. Alakot formál kezével, míg mind ki nem rajzolódik. Csókot küld, feléjük a csókja milliónyi gyémántporrá zúzódik. Beivódnak a testekbe a gyémántos csókdarabok. Lassan életre kelnek. Ki röpíti őket a partra.
Leereszkedik a szikla. Az istennő a tónak immár tükörsima vizén kisétál gyermekeihez. Rájuk néz és így szól:
- Életet kaptatok hát jól használjátok ki. Mindent, amit tesztek a természetért tegyetek, mert attól kaptam erőm, amivel igazi húsvér lénnyé tettelek benneteket. Ha kérdezik, ti vagytok Uvító népe. Jól vigyázzatok! Amit adtam azt könnyű szerrel vissza is vehetem. *mondja még mindig kedves és ártatlan mosollyal.* - Nem hagyom elveszni állati énetek. A régi alakotokat visszakapjátok. S hogy lássátok, kedvességem kaptok még egy alkalmanként használható alakot is. És a legfontosabb… Ha állatot öltök, és nem köszönitek meg imában azt, hogy segít nektek az életben maradásban. Nem kaptok isteni segedelmemből. Égessetek nekem jó illatú tüzeket. Lássam ahogy hagyományokat és tiszteletet tanultok.
Int egyet óvatosan az istennő. Az erdőbe fújja a szél a teremtményeit. Rettegő kiáltások közepette tűnnek el a tömérdek fa között.
- Párotoknak még nem kell kijutnia innen. Ti még maradtok, és csak ha bevált a módszer, csak akkor engedlek ki benneteket. Nem kockáztatom a biztonságotok. Addig is éljetek szigetem erdejében. S benneteket kik kijuttok innen Viharérő hegyre küldelek. Éljetek békességben. *motyogja el a végét is visszalebeg sziklájára.
Hamarosan érkezik valaki… Akire még ő sem számított. Eryr isten. A hegyek mélyének istene.
- Uvító… Uvító… Miért? Nem teremthetsz, csak úgy fajokat nem szabhatsz gátat a halálnak. Nem vagy rá még készen. Mondja, a férfi miközben átsétál a vízen. Ha felemészted hegyeim s világom én is elpusztítom a tiéd.* Mondja ökölbe szorítva a kezét a férfi miközben Uvító istennő alatti sziklán hajszálrepedés jelenik meg.*
- Csak lassan Eryr! *Mondja az istennő felkelve a szikláról a magasba emelkedve. * - Nem vagyok még Tízezer évnél öregebb ugyan, de fölötted állok ezt te is jól tudod. S ha tudásod akkora lenne, mint a szád észrevehetnéd, hogy csak olyat teremtek, ami tud alkalmazkodni a természethez. Hisz magam is a természetért élek. *Mondja a végét emelt hangon, közben beszürkülő szemekkel.*
- Nem vagy elég bölcs… *mondja, de elakad a hangja.*
A lelkek tavának vize megemelkedik és ketrecként körbe zárja a férfit, aki csak zavartan forgolódik.
- Ők a gyermekeim Eryr. Ha a hegyet ellenük fordítod ez a börtön vár rád, örök életedre. *mondja Uvító elengedve egy halovány mosolyt.*
Lemondó, de dühös arccal így szól a férfi:
- Rendben. Élhetnek a hegyemen. De nem részesülnek előjogokban, csak mert te teremtetted őket. A sötét oldalát is meg kell élniük a világnak. Nincs értelme fajuk óvásának. Csak te támogathatod gyermekeid. A többi isten nem fog semmit tenni. Ezt garantálhatom.
- Takarodj. *kiálltja az istennő s a férfit óriási lökéssel kirepíti Uvító szigetéről.


Tömören:

Csak férfiak lehetnek!
Ezeket a férfiakat állatok lelkét védelmező istennő formálta. Az istennő férfiakhoz való vonzódása miatt ad még egy lehetőséget nekik. Amely állatok emberi kéz álltál haltak vissza térhessenek az életbe. Nem akarta Uvitó istennő megfosztani őket állati mivoltuktól, sem de azt is akarta, hogy tapasztalják meg az emberi létet. Így lettek az alakváltók.
Két állati alakot tudnak ölteni. Amilyen állatok voltak előző életükben azzá tudnak válni korlátlan ideig. De csak teljes átalakulással.
A másik forma egy elsajátított alak, amit csak időlegesen tudnak fel venni. Max 2 órán keresztül. Ennél nincs kikötve az átalakulás mértéke. Akár félig is átalakulhat, vagy csak az állat egy két tulajdonságát veszi át. Pl.: sötétben látás, karmok, szárnyak.
Nehéz őket kiismerni, de annyi bizonyos hogy istennőjük neve számukra szent, mint ahogy a természet is.

Átlag magasság: 175cm-220cmig.

Átlag súly: 70-120kg

Maximális életkor: 140év.
0-30 (Gyermekkor)
30-60 (Fiatal felnőttkor)
60-100 (Felnőttkor)
100-140 (Öregkor)

Fajuk ezeket a fegyvereket használhatja: Tőr, Dárda, Íj.

Páncélzatuk: Egyszerű börből készült ruházatuk van. Nincs szükségük komolyabb péncélzatra.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése http://viharero.hungarianforum.net
 
Uvitó népe (alakváltók):
Vissza az elejére 
1 / 1 oldal

Permissions in this forum:Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
ViharÉrő Frpg :: Lexikon :: Fajok / Fegyverek / Vértek:-
Ugrás: